By Published On: 19. 5. 2014Categories:

Imam urinarnu infekciju enterococus bakterijom , koja se ponavlja svaki mesec, a ne mogu da koristim antibiotike zbog dijareje koja me muci skoro tri godine (bila sam tri puta hospitalizovana) zbog upotrebe antibiotika. Imam 81 godinu i dijabetes tipa2.Koristila sam pre dve godino ulje divljeg origana, neuspesno, ali zbog sumnje na kandidu. Molim savet . Da li mogu da dobijem kapsule (ulje u kapima mi smeta ), da li se one zovu origanol? Šta savetujete za dijareje koje se takodje ponavljaju, eksplozivne, nekontrolisane. Držim vrlo ograničavajuću dijetu (bez voća i sa baraneim povrćem vrlo ograničenim). Hvala unapred na odgovoru

Poštovana,
vama jedino mogu da preporučim ulje peperminta. Ono izuzetno deluje na smirivanje rada creva pogotovo kod tegoba koje ste vi opisali. Ulje ima i antibakteriski efekat ali ne tako jako kao što to ima origano ulje.Ulje peperminta morate razrediti u kafenoj kašičici maslinovog ulja ili meda. Ulje pijete posle obroka 3x3kapi. Možete piti i Origanol kapsule 10 dana (3×1, 10 minuta pre jela).
Velika je šteta ne koristiti vitamine i minerale iz svežeg voća. Probajte uz pomoć blendera ili štapnog miksera da pravite sebi sok od banane ako vam on bude odgovarao onda polako uvodite i ostalo voće jer samo tako vam se može podići imunitet koji je neophodan da biste se izborili sa infekcijom. Uzmete jednu bananu i 100 ml vode dobro izmiksate i pijte u malim gutljajima. Onda kasnije dodate i sok od ceđene pomorandže, jabuku, krušku i sve što volite, pustite mašti na volju.Ako se desi da vam ulje peperminta ne odgovara poslednje što možete probati od naših proizvoda je ulje tamjana ali ono se ne sme koristiti ako imate visok pritisak ili ako pijte lekove koji razređuju krv (antikoagulansi).
Srećno i pozdrav!